De dag van de bouw

Datum: 06/01/2013 Locatie: Nederland

Heeft u wel eens gehoord van de dag van de bouw? Op 1 juni 2013 is het weer zover en wordt de dag van de bouw voor de achtste keer gehouden. Deze dag is een onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’. Deze campagne wordt samen met Bouwend Nederland en de leden gevoerd. Deze dag is voor hen erg belangrijk, de leden van Bouwend Nederland stellen grote en kleine bouw- en infraprojecten open voor u, als publiek.

U kunt hierbij denken aan tunnels, stations, woningen, scholen, kantoorpanden, ziekenhuizen, winkelcentra en sportaccommodaties. Het zijn niet alleen de bouwbedrijven maar ook de installatie bedrijven en bijvoorbeeld een afbouwbedrijf die alles tentoonstellen aan u. Een bouw is immers meer dan alleen een stenen gebouw. Zo zitten er houten kozijnen in en is er elektra aangelegd. De bouw is dus een breed begrip.

Veel mensen vinden de bouw een fascinerende wereld, u ook? Dan wordt het tijd dat u naar “De dag van de Bouw” komt. Mensen die in de bouw werken moeten hard werken, niet alleen met hun handen (het is vaak lichamelijk zwaar werk) maar ook met de hersenen. Bouwen in Nederland is namelijk niet eenvoudig meer. De ruimte in Nederland is schaars geworden en waar gebouwd moet worden en ook moet er steeds hoger worden gebouwd.

Zelfs in de grond wordt er gebouwd, steeds dieper en dieper. Er kan ook op andere manieren een steentje worden bijgedragen, bijv. aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Nederland is een land waarbij we met veel water te maken hebben, ook daar moeten continu nieuwe oplossingen voor bedacht worden. Ook deze zaken komen aan het licht voor u op de dag van de bouw.

Deelnemen?

Wilt u ook een kijkje nemen achter de schermen van de bouw in Nederland? Dan wordt het tijd om deel te nemen aan “De dag van de Bouw”. Dan wordt er namelijk echt uitgepakt met mooie bouwplaatsen zodat u alles eens van dichtbij kunt bewonderen. Spreekt het u aan? Dan kan een baan in de bouw wellicht wat voor u zijn, maar laat u eerst maar eens inspireren door alle mooie werken die hier in ons land worden gebouwd. U zult verbaasd staan en verwonderd zijn over wat er tot nu toe al allemaal is gerealiseerd.

Nog geen commentaar.

Promoot hier uw evenement op deze dag!